Hans Alberts

  • Specialist in verandertrajecten
  • Kernwoorden: ondernemend, creatief, kansen, kritisch

Na zijn academische studie werkte Hans zes jaar als zelfstandig ondernemer. Een uitdaging met een steile leercurve. Opeens was hij aangewezen op zijn eigen overtuigingen en middelen. Spannend en soms ook eenzaam. Hans leerde dat ondernemerschap neerkomt op doorzetten, goed luisteren en praktisch en snel handelen, maar ook hoe bijzonder de vrijheid en ruimte voor eigen creativiteit waren. Tijdens de latere stappen in zijn carrière, als advocaat, business developer, verkoper en ‘bijzonder beheer’-bankier, bleef de behoefte om waarde te kunnen creëren met ondernemers. Om iets anders, beters en nieuws te maken. Bij Monarch realiseert Hans samen met ondernemers verandering. Het liefst snel en praktisch, maar wel met een professionele diepgang en slagvaardig. Hans kijkt bij bedrijven in zwaar weer waar de kansen liggen, grijpt deze kansen en beperkt de schade. Doordat hij de taal van de ondernemer, advocaat, bankier en accountant spreekt, kan hij zich goed in inleven in verschillende posities.

In zijn vrije tijd staat Hans graag met het gezin op de ski’s, leert hij zijn zoons de eerste beginselen van zeilen, fietst hij en houdt hij zich bezig met een project over lokale voedselvoorziening.

 

Alexander Haas

  • Betrokken en ervaren veranderaar
  • Kernwoorden: pragmatisch, doelgericht, teamplayer met oog voor de mens

Doordat Alexander in het buitenland opgroeide en studeerde, leerde hij veel talen en culturen kennen. Na zijn studie bedrijfskunde werkte hij in de office equipement branche en vervolgens als consultant en interim-manager, waarbij hij bedrijven in zwaar weer begeleidde. In de avonduren volgde hij de NIVRA-opleiding. Vanaf 2000 is Alexander als zelfstandig ondernemer en investeerder (operationeel) betrokken bij een aantal (inter-) nationale ondernemingen. Zijn manier van leidinggeven kan worden omschreven als pragmatisch, doel- en resultaatgericht en met oog voor de mens. In plaats van een afrekencultuur hecht hij aan een pragmatische ondernemende prestatiecultuur waarbij het draait om integriteit, transparantie en oprechte aandacht. Alexander is een teamspeler met een groot oog voor het menselijk detail. “Mijn stijl van management is dat ik bij iets nieuws tot in detail betrokken wens te zijn. Zodra de collega’s op dezelfde golflengte zitten, geef ik ze de vrijheid, de ruimte en het vertrouwen. Vanaf dat moment zorg ik dat ik goed geïnformeerd blijf. Als je niet weet waar je naar toe gaat, kan je namelijk nooit verdwalen.”In zijn vrije tijd golft en tennist Alexander, loopt hij hard en in de winter gaat hij regelmatig skiën. Daarnaast verzorgt hij gastcolleges en begeleidt hij studenten aan meerdere HBO’s en universiteiten.